PIANKA TRUSKAWKOWA Z BIAŁEK
Ważne! Wykonanie: Uwagi: Smacznego 🙂 Podoba Ci się przepis? Będzie mi miło jeśli udostępnisz go dalej! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Do pianki truskawkowej najlepiej użyć pasteryzowanych białek, które są wolne od salmonelli. Przelewanie wrzątkiem jajek nie zabija bakterii salmonelli. Dowiedziałam się tego na szkleniu u Agnieszki Obłozy. Pasteryzowane białka można kupić w niektórych marketach spożywczych lub w sklepach internetowych. Można też kupić jajka naświetlane, które są odkażone i bezpieczne do użycia. Ale nie wiem dokładnie gdzie takie jajka można dostać (prawdopodobnie w marketach mogą być dostępne).
Obserwuj 'SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów!
Składniki na 12 słoiczków (125 ml):
Dodatkowo:
Kopiowanie tekstu i zdjęć zabronione.