NAJLEPSZY TYNK DO TORTU na upały

by Magdalena Indyka
image_print

Najlepszy tynk do tortu na upały i długą podróż? Zapraszamy na test kremów maślanych do tynkowania tortu!

W dzisiejszym odcinku, na ’Kanale Tortowym’, przyjrzymy się kwestii poszukiwania najtrwalszego kremu do tynkowania tortu. Razem z Agnieszką Obłozą często otrzymujemy pytania od naszych obserwatorów. Dotyczą one tego, który krem maślany sprawdzi się najlepiej, będąc odpornym i wytrzymałym na upały. Szukacie także tynku, który zachowa swoją konsystencję podczas długich podróży samochodem. Na te pytania znajdziecie odpowiedź właśnie dziś.

Oprócz tego, przygotowaliśmy dla Was test, który pokaże, jak każdy z badanych kremów maślanych reaguje na wysokie temperatury. Dzięki temu dowiecie się, który krem może być najlepszym wyborem, aby Wasze torty zachowały swój wygląd i smak, nawet w ekstremalnych warunkach. W najnowszym odcinku odkryjecie, który krem jest najtrwalszy. Dowiecie się również, jakie są jego zalety i wady w porównaniu z innymi popularnymi kremami maślanymi do tynkowania.

najlepszy tynk do tortu na upały, idealny krem do tynkowania, najtrwalszy tynk do tortu, krem maślany odporny na upały,

Tynk do tortu – cieńsza lub grubsza warstwa kremu nałożona na złożony i schłodzony tort. Krem do tynkowania izoluje nasz tort i chroni go przed 'szkodliwymi’ czynnikami zewnętrznymi. Tynk stanowi również smaczną i bardzo często kolorową dekorację naszego tortu.

Najlepszymi tynkami, pod względem trwałości i odporności na wyższe temperatury, są kremy na bazie masła lub ganache z dodatkiem masła. 

Kremy śmietankowe, czekoladowe na bazie śmietanki lub inne kremy na bazie śmietanki i mascarpone są idealne do tortów, które przygotowujemy w domu dla najbliższych. Taki krem możemy użyć jako tynk, gdy nie planujemy długiej podróży z naszym tortem lub gdy tort po skrojeniu zostanie w dość krótkim czasie schowany do lodówki. Takie kremy pod wpływem ciepła bardzo szybko 'rozpuszczają’ się i dekoracje ulegają zniszczeniu. 

Kremy do tynkowania na bazie masła śmiało możemy podzielić na te najsmaczniejsze i te bardziej wytrzymałe :).

Zapraszamy Was serdecznie do oglądania dzisiejszego odcinka i odkrycia najlepszego rozwiązania dla Waszych tortów! Bądźcie gotowi na fascynującą podróż w świat tynków maślanych i poznajcie sekrety ich trwałości i wytrzymałości na ekstremalne warunki.

Podoba Ci się wpis: Najlepszy tynk do tortu na upały?
Będzie nam miło jeśli udostępnisz go dalej!

Może Ci się spodobać

Zostaw komentarz

2 komentarze

Anna i 09/04/2024 - 05:13

Bardzo przepraszam ale czy w tym wpisie znajduje się przepis? Niestety nie mogę znaleźć. Oraz czy ta masa nadaje się pod wydruk cukrowy?

Odpowiedź
Magdalena Indyka 09/04/2024 - 11:25

To jest wpis informujący o tym co znajduje się w najnowszym odcinku na Kanale Tortowym 🙂 Proszę kliknąć w zdjęcie z filmem YouTube i pod filmem na YT znajdują się linki do tynków, o których rozmawiam z Agnieszką Obłozą. Każdy z tynków, o których mówimy w tym odcinku nadaje się pod masę cukrową. Na blogu w zakładce: https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-tynkowania są wszystkie przepisy na różne tynki maślane, które można dać pod masę cukrową.

Odpowiedź