SMAKI KREMÓW DO TORTU – połączenia smakowe

by Magdalena Indyka
smaki kremów do tortu, jakie kremy do tortu, prosty krem do tortu, smaki tortów, masy do tortów,
image_print

Smaki kremów do tortu nie jest łatwo dobrać tak, aby całość była harmonijna i zadowoliła podniebienia naszych gości. Sama mam z tym nie lada problem. Dlatego postanowiłam przeszukać cały internet, moją grupę na Facebooku oraz moją wiedzę na ten temat i zrobić sobie słodką ściągę z połączeń kremów do tortów. W ten sposób powstała ta nie mała lista, która mam nadzieję pomoże nie tylko mi, ale i Wam drodzy czytelnicy. Jeśli macie swoje ulubione smaki kremów do tortu (połączenia smakowe) i zauważyliście, że ich tutaj nie ma, będę ogromnie wdzięczna za uzupełnienie tej listy :). 

Zbiór przepisów na kremy do tortów Tutaj
Przepisy na kremy do tynkowania i dekorowania Tutaj
Zbiór przepisów na torty Tutaj
Przepisy na FRUŻELINY lub ŻELKI
Polecam wpisJak uratować zwarzony krem maślany

A oto smaki kremów do tortu, które mam nadzieję, posłużą Wam za słodką inspirację!
Nazwy kremów w kolorze różowym to linki do przepisów (kliknij i zobacz przepis).

KREM CZEKOLADOWY / CZEKOLADOWY BEZ MASCARPONE / MUS CZEKOLADOWY /

NAMELAKA Z CZEKOLADĄ 

malinowy – wiśniowy – truskawkowy – jeżynowy – raffaello – krem raffaello na śnieżce – kokosowy – ananasowy – kawowy – adwokatowy – cytrynowy – oreo – krem z białymi michałkami – krem/mus z białą czekoladą – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – borówkowy/jagodowy – pomarańczowy – brzoskwiniowy – bananowy – miętowy – krem z masłem orzechowym lub kajmakiem – krem solony karmel – rabarbarowy – marakuja – karmelowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, truskawkowa, pomarańczowa, brzoskwiniowa, ananasowa, porzeczkowa, jeżynowa, jagodowa, żurawinowa, sos karmelowy, cytrynowy curd, pomarańczowy curd, malinowy curd, wiśnie w likierze/rumie, solony karmel, prażone jabłka

 

KREM ŚMIETANKOWY

Krem śmietankowy to uniwersalny krem, który pasuje do większości kremów i owoców. Ja jednak nie lubię 'mdłych’ tortów, dlatego wypisałam tylko te smaki i owoce, które wg mnie będą smaczne i bezpieczne.

malinowy – wiśniowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – cytrynowy – rocher/z Nutellą – truflowy – czekoladowy – pistacjowy – oreo – truskawkowy – brzoskwiniowy – pomarańczowy – czereśniowy – borówkowy/jagodowy – gruszkowy – kawowy – krem z michałkami klasycznymi – rabarbarowy – marakuja

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, jagodowa, truskawkowa, pomarańczowa, żurawinowa, gruszkowa, jabłkowa, ananasowa, brzoskwiniowa, malinowy/cytrynowy/pomarańczowy curd

smaki kremów do tortu, jakie kremy do tortu, prosty krem do tortu, smaki tortów, masy do tortów,

KREM WANILIOWY

 malinowy – wiśniowy –  czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – cytrynowy – rocher/z Nutellą – truflowy – czekoladowy – pistacjowy – orzechowy – krem z malinowym cudem – truskawkowy – brzoskwiniowy – pomarańczowy – czereśniowy – borówkowy/jagodowy – gruszkowy – karmelowy – kawowy – whiskey – krem z michałkami klasycznymi – marakuja – rabarbarowy – ananasowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, jagodowa, truskawkowa, pomarańczowa, żurawinowa, gruszkowa, jabłkowa, ananasowa, brzoskwiniowa, malinowy/cytrynowy/pomarańczowy curd

 

KREM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ / MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY / NAMELAKA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

malinowy – wiśniowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – truskawkowy – borówkowy/jagodowy – kawowy – krem z klasycznych michałków – czekoladowy – truflowy – cytrynowy – rabarbarowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, jagodowa, żurawinowa, malinowy curd, cytrynowy/pomarańczowy curd

 

KREM Z PALONEJ (KARMELIZOWANEJ) BIAŁEJ CZEKOLADY /
MUS Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY

malinowy – gruszkowy – czekoladowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – jabłkowy – truflowy – bananowy – kawowy – cytrynowy – karmelowy – chałwowy – borówkowy/jagodowy – marakuja

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, prażone jabłka, gruszka, jeżynowa, cytrynowy curd, karmelizowane banany

 

KREM TRUFLOWY

malinowy –  wiśniowy – jeżynowy – oreo – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – kawowy – cytrynowy – śmietankowy – waniliowy – krem z białych michałków – pomarańczowy – miętowy – borówkowy/jagodowy – marakuja – truskawkowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, porzeczkowa, jeżynowa, żurawinowa, jagodowa, pomarańczowa, cytrynowy/pomarańczowy curd, malinowy curd, wiśnie w likierze/rumie

 

KREM ROCHER lub KREM Z NUTELLĄ

malinowy – wiśniowy – jeżynowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – śmietankowy – waniliowy – pomarańczowy – borówkowy/jagodowy – mango + marakuja – brzoskwiniowy – truskawkowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, pomarańczowa, porzeczkowa, jeżynowa, żurawinowa, wiśnie w likierze/rumie, malinowy/pomarańczowy curd, 

 

KREM Z MICHAŁKÓW KLASYCZNYCH lub KREM Z MICHAŁKAMI

malinowy – wiśniowy – truskawkowy – jeżynowy – cytrynowy – krem z białymi michałkami – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – krem z cytrynowym curdem – krem z malinowym curdem – truflowy – pomarańczowy – marakuja – śmietankowy – rabarbarowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, porzeczkowa, jeżynowa, jagodowa, pomarańczowa, żurawinowa, malinowy/pomarańczowy curd, 

 

KREM Z BIAŁYMI MICHAŁKAMI lub KREM MICHAŁKOWY JASNY

malinowy – wiśniowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – truskawkowy – borówkowy/jagodowy – krem z klasycznych michałków – krem z malinowym curdem – truflowy – czekoladowy – cytrynowy – kawowy – rabarbarowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, jagodowa, żurawinowa, malinowy curd, cytrynowy curd, 

 

KREM Z KINDER BUENO – biały

malinowy – wiśniowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy  – borówkowy/jagodowy – krem z klasycznych michałków – czekoladowy – truflowy – cytrynowy – kawowy – rabarbarowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, brzoskwiniowa, jagodowa, malinowy curd, cytrynowy curd

 

KREM KINDER BUENO – ciemny – drugi sposób przygotowania

malinowy – wiśniowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – truskawkowy – borówkowy/jagodowy – czekoladowy – kawowy – cytrynowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, brzoskwiniowa, jagodowa

 

KREM z batonikami MILKY WAY / MUS z batonikami MILKY WAY

malinowy – wiśniowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – borówkowy/jagodowy – czekoladowy 

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, brzoskwiniowa, borówkowa/jagodowa

 

KREM OREO

malinowy – wiśniowy – czarna porzeczka – truskawkowy – jeżynowy – krem z malinowym curdem – truflowy – czekoladowy – rabarbarowy – borówkowy/jagodowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, jeżynowa, porzeczkowa, jagodowa, banany

KREM KOKOSOWY RAFFAELLOKOKOSOWYMUS KOKOSOWY

malinowy – czekoladowy – ananasowy – mango – borówkowy/jagodowy – brzoskwiniowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – kawowy – truskawkowy – marakuja – truflowy – whiskey

Frużeliny i żelki: malinowa, ananasowa, jagodowa, porzeczkowa, wiśniowa, malinowy curd

 

KREM CYTRYNOWY lub CYTRYNOWY KREM z Lemon Curd

śmietankowy – waniliowy – malinowy – czekoladowy – truskawkowy – krem z klasycznymi michałkami – krem z białymi michałkami – krem z białą czekoladą – krem z Kinder Bueno – borówkowy/jagodowy – szampański – whiskey

Frużeliny i żelki: malinowa, jagodowa, porzeczkowa, wiśniowa

 

KREM ADWOKATOWY / KREM Z ADWOKATEM / KREM Z CUKIERKÓW ADWOKAT

 malinowy – wiśniowy – czekoladowy – orzechowy – brzoskwiniowy – truflowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, brzoskwiniowa, porzeczkowa

 

KREM Z MASŁEM ORZECHOWYM, KREM Z PASTY ORZECHOWEJ, MUS Z PASTĄ ORZECHOWĄ,
z kajmakiem lub krem Toffi

 malinowy – jeżynowy – gruszkowy – bananowy – czekoladowy – cytrynowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – marakuja – truflowy – jabłkowy

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, brzoskwiniowa, prażone jabłka, karmelizowane banany, cytrynowy curd, wiśniowa, 

KREM KARMELOWY / SOS KARMELOWY
MUS KARMELOWY

 malinowy – waniliowy – gruszkowy – czekoladowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – jabłkowy – truflowy – pistacjowy – orzechowy – wiśniowy – bananowy – kawowy – whiskey – cytrynowy – marakuja – borówkowy/jagodowy – mango – czereśniowy

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, malinowa, wiśniowa, prażone jabłka, gruszka, jeżynowa, cytrynowy curd, karmelizowane banany

 

KREM z SOLONYM KARMELEM / SOLONY KARMEL
MUS SŁONY KARMEL

malinowy – waniliowy – gruszkowy – czekoladowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – jabłkowy – truflowy – pistacjowy – orzechowy – wiśniowy – bananowy – kawowy – whiskey – cytrynowy – borówkowy/jagodowy – mango – czereśniowy

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, malinowa, wiśniowa, prażone jabłka, gruszka, jeżynowa, cytrynowy curd, karmelizowane banany

 

KREM ORZECHOWY

śliwkowy – kawowy – czekoladowy – adwokatowy –  rabarbarowy – brzoskwiniowy – whiskey – pomarańczowy – marakuja – krem z solonym karmelem 

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, powidła, pomarańczowa, wiśniowa, gruszkowa, rabarbarowa, prażone jabłka, solony karmel, pomarańczowy curd

 

KREM GIOTTO / KREM Z PRALINKAMI GIOTTO

śliwkowy – kawowy – czekoladowy – whiskey – pomarańczowy – rabarbarowy – krem rocher – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – wiśniowy – malinowy – marakuja

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, wiśniowa, malinowa, rabarbarowa, pomarańczowy curd

 

KREM CYNAMONOWY / PIERNIKOWY / SPECULOOS

pomarańczowy – jabłkowy – śliwkowy – gruszkowy – dyniowy – rabarbarowy – waniliowy

Frużeliny i żelki: ananasowa, pomarańczowa, prażone jabłka, powidła, pomarańczowy curd

 

KREM POMARAŃCZOWY

czekoladowy – cynamonowy – piernikowy – orzechowy – waniliowy – marcepanowy – truflowy – kawowy – rocher/z nutellą – śmietankowy – z kremem Speculoos

KREM DYNIOWY

śliwkowy – piernikowy – cynamonowy – z kremem Speculoos 

Frużeliny i żelki: śliwkowa (powidła), pomarańczowa

 

KREM MIĘTOWY

malinowy – czekoladowy – cytrynowy – limonkowy – truflowy – oreo – karmelowy – kawowy – whiskey

 

KREM O SMAKU CHAŁWY / KREM Z CHAŁWĄ

czarna porzeczka – czerwona porzeczka – jeżynowy – kawowy – karmelowy –  malinowy – borówkowy – wiśniowy – gruszkowy – truflowy

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, jeżynowa, malinowa, jabłkowa, gruszkowa, wiśniowa, 

 

KREM KAWOWY / MUS CZEKOLADOWO-KAWOWY

orzechowy – czekoladowy – wiśniowy – malinowy – truflowy – cytrynowy – whiskey – waniliowy – miętowy – krem/mus z białą czekoladą –  krem z masłem orzechowym i kajmakiem – krem z solonym karmelem – krem karmelowy – pomarańczowy – raffaello – czarna porzeczka – czerwona porzeczka

Frużeliny i żelki: wiśniowa, porzeczkowa, brzoskwiniowa, pomarańczowa, cytrynowy/pomarańczowy curd

 

KREM Z MARCEPANEM / MUS MARCEPANOWY

kawowy – pomarańczowy – krem z klasycznych michałków – czekoladowy – truflowy – wiśniowy – rabarbarowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – malinowy – mango-marakuja 

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, porzeczkowa, żurawinowa, brzoskwiniowa, pomarańczowa frużelina, curd pomarańczowy, 

 

KREM Z BATONIKAMI MARCEPANOWYMI / MUS Z BATONAMI MARCEPANOWYMI

malinowy – wiśniowy – truskawkowy – jeżynowy – kawowy – krem z białymi michałkami – krem/mus z białą czekoladą – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – borówkowy/jagodowy – pomarańczowy – orzechowy

Frużeliny i żelki: malinowa, wiśniowa, pomarańczowa, porzeczkowa, jeżynowa, pomarańczowy curd, malinowy curd,

 

KREM Z WHISKEY

malinowy – wiśniowy – orzechowy – kawowy – czekoladowy – truflowy – waniliowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – marakuja – karmelowy

Frużeliny i żelki: wiśniowa, porzeczkowa, malinowa, marakuja,

 

KREM BANANOWY

krem z masłem orzechowym – jeżynowy – kawowy – waniliowy – krem z kajmakiem – krem toffi – krem z solonym karmelem – czekoladowy – oreo – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – orzechowy – whiskey

Frużeliny i żelki: porzeczkowa, solony karmel, jeżynowa

 

MUS MALINOWY – KREM Z MALINOWYM CURDEM

czekoladowy – truflowy – krem z białą czekoladą – krem z klasycznych michałków – krem z białych michałków – miętowy – oreo – śmietankowy – waniliowy – pistacjowy – chałwowy – raffaello/kokosowy – hibiskusowy – mango + marakuja – brzoskwiniowy – kawowy – cytrynowy – rabarbarowy

Dodatki (wkładamy do musu lub pod krem jako frużelinę/żelkę ): maliny, jagody, jeżyny, mango

 

MUS TRUSKAWKOWY / KREM z TRUSKAWEK

czekoladowy – cytrynowy – truflowy – oreo – krem z klasycznymi michałkami – krem z białą czekoladą – krem z batonikami milky way – śmietankowy – waniliowy – ananasowy, szampański – rabarbarowy

Dodatki (wkładamy do musu lub pod krem jako frużelinę/żelkę): truskawki

 

MUS WIŚNIOWY

czekoladowy – truflowy – krem z białą czekoladą – krem z klasycznymi michałkami – krem z białymi michałkami – śmietankowy – whiskey – kawowy – oreo – chałwowy – waniliowy

Dodatki (wkładamy do musu lub pod krem jako frużelinę/żelkę): wiśnie

 

MUS CZEREŚNIOWY

śmietankowy – czekoladowy – oreo – kawowy – krem z białą czekoladą – waniliowy – truflowy – whiskey

 

MUS ŚLIWKOWY

orzechowy – piernikowy – cynamonowy – waniliowy – chałwowy – z kremem Speculoos

 

MUS JEŻYNOWY

czekoladowy – truflowy- rocher/z Nutellą – śmietankowy – krem z białymi michałkami – krem z klasycznymi michałkami – oreo – rem z białą czekoladą – krem z masłem orzechowym – krem z kajmakiem – krem z solonym karmelem – chałwowy – waniliowy

Dodatki (wkładamy do musu lub pod krem jako frużelinę/żelkę): jeżyny

 

KREM Z CZARNEJ PORZECZKI / MUS Z CZARNEJ PORZECZKI

czekoladowy – truflowy – kawowy – krem z białej czekolady – oreo – śmietankowy – waniliowy – kokosowy/raffaello – krem z białymi michałkami – krem z klasycznych michałków – whiskey – chałwowy – krem z batonikami Milky Way – krem z Kinder Bueno – adowkatowy 

 

KREM / MUS Z CZERWONEJ PORZECZKI

czekoladowy – truflowy – kawowy – krem z białej czekolady – oreo – śmietankowy – waniliowy – krem z białymi michałkami – krem z klasycznych michałków – whiskey – chałwowy – krem z batonikami Milky Way – krem z Kinder Bueno – adwokatowy – kokosowy/raffaello 

 

MUS RABARBAROWY

śmietankowy – waniliowy – malinowy – czekoladowy – orzechowy – giotto – truskawkowy – krem z klasycznymi michałkami – krem z białymi michałkami – krem z białą czekoladą – marcepanowy –  oreo – krem z Kinder Bueno – cynamonowy – speculoos – jagodowy

 

MUS JAGODOWY / MUS BORÓWKOWY

krem z białą czekoladą – czekoladowy – raffaello – kokosowy – krem z batonikami Milky Way – krem z białymi michałkami – krem Kinder Bueno – śmietankowy – oreo – waniliowy – krem z cytrynowym curdem – cytrynowy 

Dodatki (wkładamy do musu lub pod krem jako frużelinę/żelkę): jagody

 

MUS / KREM ANANASOWY

raffaello – kokosowy – truskawkowy – czekoladowy – krem z Kinder Bueno

Dodatki (wkładamy do musu lub pod krem jako frużelinę/żelkę): ananas, żelka truskawkowa

 

MUS MANGO / MUS z MANGO i MARAKUJI

malinowy – kokosowy – raffaello – borówkowy/jagodowy – truskawkowy – jeżynowy – czekoladowy – krem z białą czekoladą

Frużeliny i żelki: jagodowa, malinowa

 

KREM / MUS Z MARAKUI

waniliowy – czekoladowy – śmietankowy – karmelowy – orzechowy – whiskey – kokosowy – michałkowy – krem z paloną czekolada – giotto – krem z masłem orzechowym

Frużeliny i żelki: mango,

 

MUS / KREM GRUSZKOWY

krem czekoladowy – krem z masłem orzechowym – krem z kajmakiem – krem toffi – krem z solonym karmelem – mus/krem jagodowy – cynamonowy – waniliowy

Frużeliny i żelki: solony karmel, porzeczkowa

 

KREM PISTACJOWY

malinowy – truskawkowy – czarna porzeczka – czerwona porzeczka – krem z białej czekolady – orzechowy – irish cream – kokosowy – karmelowy

Frużeliny i żelki: malinowa, morelowa, brzoskwiniowa, truskawkowa, porzeczkowa 

 

KREM HIBISKUSOWY

brzoskwiniowy – malinowy – krem z białej czekolady z brzoskwiniami 

Frużeliny i żelki: malinowa, brzoskwiniowa, rabarbar, 

 

KREM BRZOSKWINIOWY / MUS BRZOSKWINIOWY

hibiskusowy – czekoladowy – krem z kajmakiem – śmietankowy – waniliowy – rocher/z Nutellą – krem z batonikami Milky Way – adwokatowy – kokosowy/raffaello – cytrynowy – malinowy 

Frużeliny i żelki: brzoskwiniowa, cytrynowy curd

 

KREM RÓŻANY

pistacjowy – malinowy 

 

MUS / KREM SZAMPAŃSKI

truskawkowy – cytrynowy

smaki kremów do tortu, jakie kremy do tortu, prosty krem do tortu, smaki tortów, masy do tortów,

smaki kremów do tortu, jakie kremy do tortu, prosty krem do tortu, smaki tortów, masy do tortów,

Podoba Ci się wpis smaki kremów do tortu?
Będzie mi miło jeśli udostępnisz go dalej!

Kopiowanie tekstu i zdjęć zabronione.

Może Ci się spodobać

27 komentarzy

Marta 12/10/2020 - 08:34

Dzień dobry, mam pytanie, początkująca jestem i nie rozumiem tego wpisu ;P Przy kremie śmietankowym warstwy kładę: biszkopt, krem śmietankowy, frużelinę lub konfiturę, biszkopt, inny krem bezpieczny, frużelinę lub konfiturę jak wcześniej i biszkopt na koniec? Dziękuję i pozdrawiam, Marta

Magdalena Indyka 12/10/2020 - 15:03

Tak. To nie jest wpis jak składać tort, tylko jakie kremy do siebie pasują w tortach.

Ewelina 15/08/2020 - 14:45

Mogę prosić o przepis na krem szampański??

Magdalena Indyka 17/08/2020 - 21:26

Nie mam takiego.

Ewelina 17/08/2020 - 23:01

Nie ma takiego a w zestawieniu jest i pisze co do niego pasuje??już sobie znalazłam przepis na ten krem.

Magdalena Indyka 18/08/2020 - 09:44

To że tu jest nie znaczy, że jest na niego przepis. To jest zbiór moich sprawdzonych połączeń i moich czytelników.

Agnieszka 22/09/2020 - 08:52

Czy mozna połączyć krem kukulkowy z kremem oreo. I ewentualnie lepiej zrobic krem kukulkowy budyniowy czy na smietance.

Magdalena Indyka 23/09/2020 - 18:36

Nie robiłam kremu kukułkowego, więc nie wiem jaki lepiej wyjdzie. Nie pasuje mi połączenie tego kremu z oreo. Ale to jest moje zdanie.

Anna Król 22/05/2020 - 10:33

Świetny wpis! Mam pytanie. Czy połączenie kremu mango+marakuja z solonym karmelem będzie ok? Jak nie to jaki nieowocowy krem inny niż kokosowy podpasuje? I jeszcze jedno pytanie. Orientuje się Pani może, gdzie dostanę świeżą marakuję? Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂

Magdalena Indyka 22/05/2020 - 11:11

Nie wiem. Osobiście nie zrobiłabym takiego połączenia, ale to nie nie znaczy, że to złe połączenie. Po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić. Nie wiem gdzie można konkretnie dostać świeżą marakuję. Nie rozglądałam się za nią.

Patiik 16/05/2020 - 14:24

Krem lub mus truskawkowy z kremem kokosowym to najidealniejsza rzecz jaką w życiu jadłam❤

Olahola 18/02/2020 - 23:56

Czy połączenie tych 3 kremów będzie ok ?( Pierwszy) krem brzoskwiniowy+ fruzelina brzoskwiniowa (drugi) krem nutella+ chrupka (trzeci) krem z białej czekolady+ lemon curd

Magdalena Indyka 20/02/2020 - 22:25

Myślę że będzie ok.

Hhalalina 06/07/2020 - 17:17

Ja lubię krem kawowy na maśle plus do tego krem orzechowy z nasączony alkoholem jak są dzieci to bez alkoholu

Basia 28/01/2020 - 12:22

Witam,mam zrobić mocno alkoholowy tort,ale nie za słodki,czy możecie coś polecić? Dodam że robię raczej torty bez alkoholu z masą na bazie śmietanka+mascarpone i boje się czy można do takich mas dodawać alkohol??

Magdalena Indyka 30/01/2020 - 22:45

Niestety nie jestem w stanie pomóc. Ze względu na dzieci również robię bezalkoholowe torty.

Basia 02/02/2020 - 12:20

Zrobiłam krem z trufli i dodałam trochę brendy ? wyszedł niezły. Do tego między biszkopt a krem poszły wiśni że spirytusu ?jutro się dowiem czy sprostałm oczekiwaniom.
Dziękuje za odpowiedź i za świetne pomysły jakimi się Pani dzieli ❤️

Alina 07/01/2020 - 12:08

Czy połączenie kremów rocher i rafaello będzie dobrym pomysłem? Jakie blaty wtedy zrobić?

Magdalena Indyka 08/01/2020 - 21:41

Będzie pasować. Jasny lub kakaowy blat będzie dobry.

Ania 11/12/2019 - 14:34

Czy jasny biszkopt można połączyć z kremem oreo, fruzelina malinowa i kremem smietanowym?

Magdalena Indyka 12/12/2019 - 00:13

Tak 🙂

Anna 05/12/2019 - 23:45

Hej! Czy krem ferrero Rocher mogę połączyć z jasnym biszkoptem?

Magdalena Indyka 07/12/2019 - 18:48

Można 🙂

Olga 28/11/2019 - 10:52

Świetny wpis! Bardzo pomocny, szczególnie dla takiego laika, jak ja 😉
Poza tym fantastyczny blog ❤ Kiedy biorę się za jakieś pieczenie, zawsze korzystam tylko z niego. Tak dokładnie, prosto i zrozumiale opisany jest każdy krok, że od razu wszystko staje się takie proste 🙂 Dziękuję za niego!

Magdalena Indyka 28/11/2019 - 11:41

Cieszę się, że przepisy Ci pomagają 🙂 Życzę kolejnych sukcesów kulinarnych! Pozdrawiam 🙂

Magdalena 05/11/2019 - 12:03

Wow, kawał dobrej roboty Pani Madziu. Własnie tego sukałam – kompedium wiedzy o połączeniach smakowych w jednym miejscu. Dziękuję, chylę czoła, pozdrawiam Panią serdecznie 🙂

Magdalena Indyka 06/11/2019 - 23:13

Dziękuję! Pozdrawiam :).

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.