JAK POKROIĆ TORT WYSOKI / KWADRATOWY / KLASYCZNY

by Magdalena Indyka
image_print

Jak pokroić tort?

Krojenie tortu dla niektórych może wydawać się łatwe, ale są osoby którym może to stwarzać pewne trudności – „Nie każdy ma doktorat z krojenia tortu!” – jak mawia Agnieszka Obłoza :).

Często pytacie nas, jak najlepiej pokroić tort, aby dla każdego z gości wystarczyło i aby każdy dostał równą porcję. Dlatego też, razem z Agnieszką, postanowiłyśmy przygotować film, gdzie pokażemy proste sposoby na krojenie tortu wysokiego, klasycznego i kwadratowego. Sposoby które, mamy nadzieję, ułatwią Wam to zadanie.

Krojenie tortu wymaga pewnej techniki, którą chcemy Wam w poniższym filmie przedstawić. Dzięki temu każdy z Waszych gości otrzyma równą i estetyczną porcję. A sam proces krojenia stanie się szybszy i bardziej efektywny.
Gotowi na odkrycie tajemnic idealnego krojenia tortu?

KLIKNIJ w poniższe zdjęcie, aby zobaczyć jak kroić tort!
Subskrybuj Kanał Tortowy aby nie przegapić kolejnych odcinków!

W torcie poniżej jest krem namelaka z białej czekolady i ciemnej oraz chrupka do tortu

jak pokroić tort, krojenie tortu, jak kroić wysoki tort, jak pokroić tort kwadratowy, krojenie tortu piętrowego,

 

jak pokroić tort, krojenie tortu, jak kroić wysoki tort, jak pokroić tort kwadratowy, krojenie tortu piętrowego,

jak pokroić tort, krojenie tortu, jak kroić wysoki tort, jak pokroić tort kwadratowy, krojenie tortu piętrowego,

TORTLOVE – AGNIESZKA OBŁOZA

Agnieszka Obłoza to z zamiłowania i doświadczenia – cukiernik, samouk. Jako jedna z pierwszych w Polsce postawiła na torty artystyczne dekorowane kremem i kwiatami z kremu maślanego. Swoją pasję odkryła już grubo ponad dekadę temu i od tego czasu szlifuje swoje umiejętności. Kocha wielką miłością kwiaty maślane, malowanie na tortach, tworzenie tortów wielopiętrowych.

Agnieszka stawia na oryginalność a nie na kopiowanie. Tworzy torty, które dekorowane są w 99% jadalnymi i własnoręcznie wykonanymi dekoracjami. Lubi prostotę i minimalizm w tortach choć zdarza jej się “popełnić” nieco bogatsze dekoracje.

Od wielu lat szkoli przyszłych cukierników, amatorów i pasjonatów, pomagając im rozwinąć skrzydła. Jej kursanci nazywają ją mistrzynią trików i patentów na szybką i sprawną, a jednocześnie efektywną i efektowną pracę. Kocha tworzenie tortów i czas spędzany przy ich przygotowaniu, ale nie czuje radości z godzinnego tynkowania jednego piętra tortu, dlatego nauczyła się jak zrobić to w mniej niż 10 minut… na gładko i na “kancik”. Uwielbia dekorowanie tortów jadalnymi elementami. Odrzuca wszelkie odtwórcze projekty, które nie dają jej satysfakcji z tworzenia słodkich dzieł – nie używa w swojej pracy żywych kwiatów, wydruków cukrowych, gotowych dekoracji. Chciałaby zarazić swoich kursantów miłością do prawdziwego rękodzieła i tworzenia tortów od podstaw własnymi siłami.

jak pokroić tort, krojenie tortu, jak kroić wysoki tort, jak pokroić tort kwadratowy, krojenie tortu piętrowego,

Podoba Ci się wpis? Będzie nam miło jeśli udostępnisz go dalej!

Może Ci się spodobać

Zostaw komentarz