KREMY DO CIAST/ KREMY DO TORTÓW

KREM Z MASŁEM ORZECHOWYM I KAJMAKIEM

krem z masłem orzechowym i kajmakiem, krem z masłem orzechowym i mascarpone, masło orzechowe, krem z kajmakiem, kajmak,
Więcej wiedzy o tortach i pieczeniu na INSTAGRAMIE.
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem zachwyci każdego fana masła orzechowego. Krem do lekkich nie należy. Warto i polecam dodać owocową i lekko kwaśną frużelinę lub konfiturę, jak to zrobiłam w Torcie bananowym.
Składniki:
  • 400 g serka mascarpone, schłodzonego
  • 245 g masła orzechowego, niesolonego, schłodzonego
  • 120-160 g kajmaku w puszce, do smaku, schłodzonego

W misce umieszczamy wszystkie składniki i za pomocą miksera mieszamy do momentu otrzymania gęstego, jednolitego kremu.

Uwagi:
  1. Kremu wystarczy na przełożenie dwóch blatów biszkoptu/ciasta o śr 19-20 cm. Skorzystaj z przelicznika foremek.
  2. Sprawdź jakie kremy pasują do kremu z masłem orzechowym: połączenia smakowe.
  3. Krem z masłem orzechowym i kajmakiem jest gęsty i ciężko nim się tynkuje. Polecam użyć linijki lub większej szpatułki/ packi do tynkowania.

Smacznego 🙂

krem z masłem orzechowym i kajmakiem, krem z masłem orzechowym i mascarpone, masło orzechowe, krem z kajmakiem, kajmak,


krem z masłem orzechowym i kajmakiem, krem z masłem orzechowym i mascarpone, masło orzechowe, krem z kajmakiem, kajmak,

Polecam również:

krem z truflami, krem truflowy, cukierki, trufle, krem czekoladowy, czekolada, śmietanka, mascarpone,

 

 

 

 

Podoba Ci się przepis? Będzie mi miło jeśli udostępnisz go dalej.
Kopiowanie tekstu i zdjęć zabronione.

Brak kometarzy

Zostaw komentarz