TORTOWE ABC/ TORTY/ TORTY DLA DZIECI

TORT ISLAND CAKE z Arielką

tort island cake, tort z wodą, tort z górami, tort z galaretką, Arielka z masy cukrowej,

Tort Island Cake zrobiłam z okazji urodzin mojego syna Błażejka i był on dla mnie ogromnym wyzwaniem! Od początku chciałam zrobić prosty, klasyczny torcik otynkowany kremem maślanym i udekorowany kolorowymi rybkami i wodorostami. Na górze miała być figurka z masy cukrowej przedstawiająca Arielkę. Niestety wykonanie syrenki z masy cukrowej przerastało moje możliwości! Tutaj pomogła mi Agnieszka Obłoza, która zrobiła Arielkę specjalnie dla Błażejka, który wybrał sobie tort właśnie z tą postacią :).
Agnieszka wpadła też na pomysł, abym zrobiła tort Island Cake, który będzie do Arielki idealnie pasował. No i co miałam powiedzieć? Że nie dam rady?!? No nie mogłam stchórzyć! Spięłam się, zakasałam rękawy i tak oto powstał ten piękny tort 🙂 W środku znajdziecie pyszny krem czekoladowy z frużeliną malinową!

Przepis wraz z filmem, który pomoże Wam zrobić tort Island Cake, znajduje się na moim profilu Patronite, w progu z dostępem do grupy wsparcia na Facbooku:
Patronite.pl/slodkipomysl

Co to jest Patronite?
To platforma, gdzie czytelnicy bloga Słodki Pomysł mogą podziękować za przepisy i wesprzeć mnie – autora – poprzez wpłaty pieniężne. Dzięki tym wpłatom mogę nadal tworzyć dla Was wartościowe treści na blogu i na moich profilach społecznościowych (Instagram i Facebook). Nie mam współprac z markami. W marcu założyłam działalność, aby móc założyć profil na Patronie. Wiąże się to z opłacaniem podatków. Dzięki moim Patronom mogłam zakupić nowy komputer do pracy. Stary laptop nie wyrabiał już z obróbką zdjęć i filmów. Od razu zaznaczę, że nie prowadzę działalności tortowej, tzn. nie robię tortów na zamówienie. Moje zarobki pochodzą z reklam AdSense na blogu i z wpłat na Patronite, z czego muszę się rozliczyć – tzn. zapłacić podatek.

Poniżej pokażę Wam jakie progi wsparcia są na moim Patronite. W którym progu znajdziecie przepis na tort Island Cake. Pokażę też krok po kroku jak opłacić wybrany próg. 

Na moim profilu Patronite są obecnie trzy progi:

  1. Próg za 5 zł
  2. Próg za 10 zł
  3. Trzeci próg z dostępem do grupy wsparcia na Facebooku – za 20 zł (w tym progu znajduje się przepis na tort Island Cake)

Ważne! W progu za 10 i 20 zł przepisy znajdują się w zakładce: ’POSTY’ (obok zakładki Wizytówka). 

Instrukcja jak wesprzeć Słodki Pomysł i otrzymać dostęp do przepisu na tort Island Cake:

  1. Załóż swój prywatny profil patrona na Patronite.pl Bez tego kroku nie można wspierać autorów.
  2. Znajdź na Patronite profil Słodki Pomysłpatronite.pl/slodkipomysl
  3. Na profilu Słodki Pomysł wybierz jeden z progów: 5,10 lub 20 zł. Jeśli chcesz mieć dostęp do przepisu na tort Island Cake wybierz próg za 20 zł, gdzie dostaniesz również dostęp do zamkniętej grupy tylko dla Patronów
  4. Po wybraniu progu wybierasz sposób pobierania pieniędzy z Twojego konta lub karty.
    Mogą to być comiesięczne wpłaty, do momentu gdy sam/a zdecydujesz kiedy je anulować. Wtedy co miesiąc z twojej karty będzie pobierana wybrana przez Ciebie kwota 5,10 lub 20 zł.

    Możesz też wybrać drugi sposób, gdzie z góry zaznaczasz ile miesięcy chcesz mnie wspierać i od razu opłacić daną kwotę za konkretną ilość miesięcy. Np. 3 miesiące x 10 zł = 30 zł. Taką kwotę z góry opłacasz i wtedy nie musisz pamiętać o anulowaniu subskrypcji. 
  5. Dalsze kroki pokazuję na zdjęciach poniżej. Tak łatwiej mi to opisać. 
  6. Po zakończeniu całego procesu i zaksięgowaniu opłaty otrzymacie na swoim Profilu Patronite wiadomość z instrukcją jak dostać się do grupy na Facebooku –  jeśli wybraliście próg za 20 zl. Nie szukajcie wiadomości na prywatnych skrzynkach mailowych. Na Patronite, na górze po prawej stronie, jest zakładka WIADOMOŚCI. Tam znajdziecie wiadomość ode mnie. Jeśli jej nie dostaniecie piszcie do mnie na adres: kontakt@slodkipomysl.pl Szybko wyjaśnimy problem :). 
  7. W każdej chwili można rezygnować z opłacania progu na Patronite. Znajdziecie tą opcję na własnym profilu w Strefie Patrona – Moje Subskrypcje. Tam przy moim profilu jest opcja: anuluj subskrypcję

Mam nadzieję, że wszystko dokładnie opisałam. Jeśli jednak coś jest dla Was niezrozumiałe i potrzebujecie wyjaśnienia zadawajcie pytania w komentarzu pod postem! 

Obserwuj 'SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów!

tort island cake, tort z wodą, tort z górami, tort z galaretką, Arielka z masy cukrowej,

Profil Słodki Pomysł możesz też znaleźć poprzez wyszukiwarkę na stronie www.patronite.pl

Na moim profilu możesz kliknąć w Zostań patronem lub od razu wybrać interesujący Cię próg po prawej stronie. Znajdziesz tam też opis każdego progu.

Jeśli kliknęliście w Zostań patronem, w dalszej kolejności musicie wybrać próg wsparcia i kliknąć Kontynuuj.

Następnie wybieracie sposób opłat: comiesięczna lub za kilka miesięcy z góry.
Możecie tutaj zaznaczyć przy okazji Patron anonimowy. 

Jeśli wybraliście Przelew za kilka miesięcy, to w dalszym etapie wybieracie ilość miesięcy i bank, z którego zrobicie przelew.


Następnie przekieruje Was do ostatniego etapu – potwierdź i wykonaj przelew. 

Możecie też wybrać opcję – płatność co miesiąc. Wtedy pieniądze są pobierane raz w miesiącu z Waszej karty. Do momentu aż sami anulujecie subskrypcję. 

W dalszym etapie trzeba wypełnić dane dotyczące karty. 

W międzyczasie może pojawić się takie okienko… Nie jest konieczna taka wpłata.
Możecie kliknąć 'Nie chcę wspierać’. 

W tym miejscu chcę PODZIĘKOWAĆ każdemu mojemu obecnemu, byłemu i przyszłemu Patronowi za okazane wsparcie! Bez Was nie byłoby mnie tutaj teraz. 

tort island cake, tort z wodą, tort z górami, tort z galaretką, Arielka z masy cukrowej,

tort island cake, tort z wodą, tort z górami, tort z galaretką, Arielka z masy cukrowej,

tort island cake, tort z wodą, tort z górami, tort z galaretką, Arielka z masy cukrowej,

tort island cake, tort z wodą, tort z górami, tort z galaretką, Arielka z masy cukrowej,

Polecam również przepisy na torty dla dzieci, które znajdziecie na blogu.

Obserwuj na IG i YT - Udostępnij na FB - Wydrukuj!

Zobacz również

Brak kometarzy

Zostaw komentarz